Speedway-sesongen 2015

I motorsporten Speedway konkurreres det både individuelt og som lag. De siste årene har det enten vært Danmark eller Polen som har stukket av med VM-tittelen i lag-Speedway, men i år var det endelig svenskenes tur til å stå øverst på pallen. Dette ble en svært spennende finale mellom storfavorittene Danmark og Polen, samt Australia. Til slutt ble det Sverige som trakk det lengste strået.

Verdensmesterskapet i Speedway for individuelle førere er organisert som en rekke Grand Prix-løp, nærmere bestemt 12 stykker fordelt over hele året. Per dags dato gjenstår det fire løp, og fjorårets vinner, amerikaneren Greg Hancock, ligger på en foreløpig tredjeplass i konkurransen. Dansken Nicki Pedersen er også en av årets favoritter, og han ligger på en foreløpig andreplass. Men det er den tatoverte briten Tai Woffinden som ligger an til å vinne årets verdensmesterskap i individuell Speedway. Han vant også turneringen i 2013.

Speedway-sesongen 2015 har så langt vært uforglemmelig!

Verdensmesterskapet i individuell Speedway gikk av stabelen i april med det første Grand Prix-løpet i Warszawa, Polen. Det var sloveneren Matej Zagar som stakk av med seieren under dette løpet, og han ligger nå på en foreløpig fjerdeplass. Andre runde fant sted i Finland, og dette ble et svært spennende og jevnt løp, og her var det Nicki Pedersen som vant andre etappe i verdensmesterskapet. Nå nylig vant Zagar igjen en Grand Prix-etappe i Polen i slutten av august, til tross for at han tidligere hadde vært med i et stygt fall og blitt hentet av ambulanse. Han kom sterkt tilbake i finalen og vant foran de tre favorittene. Neste etappe finner sted i Slovenia om bare få dager, og det blir spennende å se om det er en de tippede favorittene som stikker av med seieren her.