MotoGP – Repsol Honda Team

Motocross blir kjørt på baner av grus eller jord, men de virkelig raske motorsykkelløpene kjøres på baner med asfaltdekke eller betongdekke. MotoGP er en av de store idrettene, og denne sporten har mange fans verden over. Motorsyklene som brukes i MotoGP har fire 4-taktssylindere med opptil 1000 ccm3. GP står for Grand Prix, og MotoGP er den øverste klassen innen roadracing.

Repsol Honda Team – på topp

Repsol Honda Team er et av fabrikklagene som kjører MotoGP på de mange flotte banene som arrangerer totalt 18 løp. Deres superkjørere er Dani Pedrosa og Marc Márquez. Både Pedrosa og Márquez har vunnet mange enkeltstående løp i karrieren sin. Márquez har også blitt verdensmester i MotoGP, mens Pedrosa bare kan vise til andreplass som beste plassering i sammendraget. Márquez ble verdensmester i MotoGP både i 2013 og 2014, og er selvsagt en av favorittene også i 2015. Man kan følge løpene på TV.

Rossi på topp med Yamaha

Etter de fire første rundene i 2015, er det Valentino Rossi og Yamaha som ligger øverst i sammendraget, til tross for noen problemer i startfasen. Márquez ligger på fjerdeplass foreløpig, og Pedrosa ligger helt nede på fjortendeplass. Den dårlige plasseringen til Pedrosa skyldes at han bare har kjørt ett av de fire løpene hittil i sesongen. Márquez fullførte ikke sesongens tredje løp, og mistet dermed mange poeng. Men sesongen er ennå ikke ferdig, så de to førerne kan fortsatt klatre på sammenlagtlistene.

MotoGP er særdeles populært og mange følger med på disse løpene, enten fra sofaen foran TVen, eller fra sidelinjen dersom løpene er en ekstra stor lidenskap. Fordi topplisten kan endre seg såpass raskt, blir det ofte slik at man følger sin kjører eller sitt team, og ikke bare de som kjører best for øyeblikket. Fartsfylte konkurranser som MotoGp er ekstra spennende fordi man har en kombinasjon av fart, teknikk og føreregenskaper som spiller inn på det endelige resultatet.