De mest kjente motorsykkelmerkene

Motorsykler brukes først og fremst til transport. I Norge er motorsykkelen mer et leketøy enn et fremkomstmiddel, men de fleste motorsyklene som selges, er praktiske kjøretøy som brukes til å frakte mennesker og varer på en enkel og effektiv måte. Mange har ikke råd til biler, og i storbyer flere steder i verden er bilen upraktisk. En motorsykkel kommer lettere fram i tett trafikkerte gater.

De fleste motorsykkelmerkene lager et stort utvalg av modeller, noen brukes til transport, andre brukes til konkurransesport. Mange motorsykkelmerker har sitt opphav i Asia, og i Asia er det svært vanlig å bruke motorsykler. Blant de mest kjente merkene i verden, er Honda, Yamaha, Suzuki og Kawasaki. Harley-Davidson er også et merke man ikke kommer utenom.

Alle disse merkene har blitt verdenskjente, og motorsyklene deres er kjent for god kvalitet og brukervennlighet. Hvilket merke man velger, avhenger av personlig smak, og hva motorsykkelen skal brukes til, men det er alltid lurt å velge et kjent merke når man kjøper motorsykkel. Da er det også lettere å kjøpe reservedeler og tilleggsutstyr.